Çiçek bakımı önemli ama çok basit bir iştir. Eğer çiçeklerinize gerektiği yerde ve gerektiği kadar su vermezseniz çiçeğiniz bir süre sonra dayanamayacak ve ölecektir. Aslında ilk cümlemizde belirttiğimiz gibi çiçek sulamak basit bir işlemdir. Çünkü her işte olduğu gibi çiçek sulama işinde de belli kurallar hakimdir ve siz bu kurallara uyduğunuz taktirde çiçeğinizde sulama ile ilgili hiçbir sorun yaşanmayacağı garantidir. İşte bu yüzden çiçek sulamak hem önemli hem de oldukça basit bir işlemdir.
Çiçeklerinizi sularken dikkat etmeniz gereken ilk ayrıntı çiçeğinize vereceğiniz suyun türüdür. Hepimizce bilindiği gibi ülkemizdeki şebeke suları klor ihtiva etmektedir. Dolayısıyla klor da bitkiler için zararlı bir maddedir. Bu yüzden çiçeğinize şebeke suyu yerine içme suyu vermeniz yerinde bir davranış olacaktır. Böylece çiçeğiniz sağlığını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalmayacaktır.
Sulama konusunda ikinci olarak dikkat etmeniz gereken çiçeğiniz için kullanacağınız suyun derecesidir. Aslında çok göz ardı edilse de çiçekler için suyun derecesi çok önemlidir. Çiçeğinize vereceğiniz sıcak ya da haddinden soğuk sular zaman içerisinde zarar verecek ve bir süre sonra çiçeğiniz ölecektir. Bu yüzden çiçek sulayacağınız suyun Sıçak ya da soğuk olmaması son derece önemlidir. Çiçekler için kullanacağınız suyun kesinlikle oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Eğer elinizdeki oda sıcaklığında bir su yoksa bile çiçeğiniz için kesinlikle sıcak ya da soğuk bu suyu kullanmayın. Eğer elinizde bulunan bu suyu çiçeğinizin bulunduğu odada birkaç saat bekletirseniz su bir süre sonra oda sıcaklığına erişecek ve çiçeğiniz için ideal bir duruma gelecektir.
Çiçek için önemli olan bir diğer nokta da çiçeğinizi kadar aralıklarla sulayacağınızdır. Takdir edersiniz ki her canlı gibi çiçeklerin de ihtiyaçları dönemseldir. Örneğin bir çiçeğe kışın haftada bir kez su verirken aynı çiçeğe yaz aylarında 2,3 hatta 4 kere su verilebilmektedir. Burada çiçeğe su verme kriteri toprağın durumudur. Yazın çiçeğin toprağını kurutmadan, hafif nemli haldeyken su vermeli, kış aylarında ise kesinlikle toprağın neminin kurumasını beklemelisiniz.
Eğer yazımızda bahsettiğimiz hususlara dikkat ederseniz çiçeğinizde sulamadan kaynaklı herhangi bir sorun ile karşılaşmanız pek mümkün değildir. Ama yine de bir çiçeksever olarak herhangi bir sorununuzda, ya da bilgi almak istediğinizde Başakşehir Çiçekçi'ye gönül rahatlığı ile danışabilirsiniz. Unutmayın ki, çiçekler ve çiçek bakımı hakkında merak ettiğiniz ne varsa Başakşehir Çiçekçi sizi yardımcı olmaktan büyük bir onur duyacaktır.