SAAT 24:00'A KADAR TESLIMATIMIZ VARDIR
BUTIK ÇIÇEKLER, MÜKEMMEL FIYATLARLA KAPINIZDA...

Sanseveria Paşa kılıcı bakımı nasıl yapılır?


Botanik biliminde "Sansevieria Trifasciata" ismiyle bilinen Paşa Kılıcı bitkisinin anavatanı Afrika Kıtası'nın ılıman iklim hüküm süren bölgeleridir. Kuşkonmazgiller ailesine ait bir tür olan bu güzel bitki görünüşünün güzelliği kadar insanoğluna olan faydası ile de meşhurdur. Sanseveria Paşa Kılıcı bitkisinin, bir çok çiçeğin aksine ortamda bulunan zararlı maddeleri yok ettiği ve ortama oksijen yaydığı bilinmektedir. Hatta her tarafı kapalı bir mekanda eğer 5-10 yapraklı bir Sanseveria Paşa Kılıcı varsa o mekanın oksijensiz kalmasının mümkün olmadığı bilim insanlarınca belirtilmiştir. Sanseveria Paşa Kılıcı bitkisi ülkemizin değişik yörelerinde değişik isimlerle de bilinebilmektedir. Özellikle "Peygamber Kılıcı, Kılıç Çiçeği, Yılan Çiçeği" gibi isimler bu çiçek için çokça kullanılmaktadır.

 

PAŞA KILICI SAKSI ÇİÇEĞİ VE IŞIK

Paşa Kılıcı Çiçeği güneş ışığını ve aydınlığı seven bir çiçektir. Aslında çok güçlü olan bu bitki fazla aydınlık olmayan ve güneş ışığını fazla almayan bir yerde konumlansa bile yaşamını sürdürür. Ama çiçeğinizin sağlıklı büyümesi ve muhteşem görünümünü kaybetmemesi için kesinlikle güneş ışığı gören ve aydınlık bir noktada konumlandırılması gerekmektedir. Paşa Kılıcı Çiçeği güneş ışığını çok sevse de sürekli olarak güneş ışıklarını üstelik de doğrudan alması zararlı olabilir. Bu yüzden Paşa Kılıcı Çiçeği'ni yaz aylarının kavurucu güneş ışınlarından sakınmanız iyi olacaktır. Ayrıca unutmamanız gereken önemli bir ayrıntı da çiçeğinizin hep aynı yönünü güneş ışığına maruz bırakmamanız, her gün bir başka tarafının güneş ile temasını sağlamanız gereğidir. Eğer çiçeğinizin her gün değişik bir tarafını güneşe çevirirseniz bütün yaprakları gerekli ışığı eşit bir şekilde alacak ve herhangi bir sıkıntı yaşanmasının önüne geçmiş olacaksınız.

 

PAŞA KILICI SAKSI ÇİÇEĞİ NASIL SULANIR?

Paşa Kılıcı Çiçeği suyu depolayarak kullanan bitkilerdendir. Bu yüzden susuzluğa bir nebze dayanıklı olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Özellikle kış aylarında toprağı kontrol edilerek, toprak tamamen kurumuş ise sulanmalıdır. Yazın ise toprağı tamamen kurumadan, çok hafif nemli iken sulamak doğru bir uygulama olacaktır. Sulama konusunda bir doğru uygulama da Paşa Kılıcı Çiçeği'ni oda sıcaklığı ısısındaki bir su ile sulamak olacaktır. Çünkü sıcak veya soğuk su çiçekler için zararlı olabilmektedir. Yine klorlu ve kireçli suların da bitkiler için zararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Yani bu bağlamda içeriğinde klor ve kireç barındırdığı aşikar olan çeşme sularını Paşa Kılıcı Çiçeği'ni sularken kullanmanız yanlış bir davranış olacaktır. Çeşme suyu yerine içme suyu kullanmanız çiçeğinizin sağlığı açısından son derece önemlidir.

 

%5 Indirim Kodu : YUZDEBES
WhatsApp'tan Yazın