SAAT 24:00'A KADAR TESLIMATIMIZ VARDIR
BUTIK ÇIÇEKLER, MÜKEMMEL FIYATLARLA KAPINIZDA...

Kaktüs Bakımı


Bitkiler içerisinde bakımı en kolay olanlar kaktüslerdir. Kaktüslerin ana vatanı Amerika kıtasıdır. Hepimiz eski Western filmlerinde bolca devasa kaktüslere rastlamışızdır. Belki de bir çoğumuz ilk kaktüsü o filmler sayesinde tanımışızdır. Doğada bilinen yaklaşık olarak 5000 türü bulunur. Kaktüsler dayanıklı olmaları ile ünlü bitkilerdir.Kaktüs bir çöl bitkisidir.Kaktüslerin bilinen en önemli özellikleri içeriklerinde barındırdıkları sudur. Bu su sayesinde çölde ve sıcağın altında uzun yıllar yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Kaktüsler su kaynağı olmanın dışında bazı bölgelerde gıda maddesi olarak da kullanılabilmektedir. Ülkemizde de özellikle Akdeniz bölgesinde kaktüs meyvesi olan ve "dikenli incir" adı verilen meyve bolca tüketilmektedir.

Kaktüsler bakımı kolay ve dayanıklı bitkilerdir. Hemen hemen bütün kaktüs türleri güneş ışığını sever.Özellikle büyüme dönemlerinde bolca güneş ışığına ihtiyaç duyarlar.Bu sebeple yazın korkmadan güneş ışığında bırakabilirsiniz. Ancak aynı durum kış mevsimi için geçerli değildir. Kaktüsler kış mevsimini pek sevmezler.Bu mevsimde asla dışarıda bırakılmamalıdırlar.Kışın sürekli soğukta bırakmak her ne kadar tehlikeli ise de kışın ara ara soğuk yiyen kaktüslerin yazın çiçek açma ihtimalinin arttığını da göz ardı etmeyin.Ayrıca kaktüsünüzü hiçbir zaman direkt olarak rüzgara maruz kalacağı bir yerde konumlamayın.Bu çiçeğinizin zarar görmesine sebep olacaktır.

Kaktüsler yapıları gereği çok fazla suya ihtiyaç duymazlar.Bu açıdan bakımları kolaydır ve zahmetsizdir. Yaz aylarında haftada iki kere su vermeniz yeterliyken kışın bu periyodu haftada bire düşürebilir siniz. Bitkiye su verirken toprağın kurumuş olmasına dikkat etmelisiniz. Kuruluk derken kasıt sadece toprağın üzerindeki kuruluk değildir. Asıl önemli olan toprağın iç tarafındaki kuruluktur.Bu yüzden öncelikle parmağınız ile toprağın içini kontrol ederek eğer toprak ıslak ise kesinlikle su vermemeli, su verme işlemini toprak kuruyana kadar ötelemelisiniz. Eğer saksınızın altında bir tabak var ise sulamadan bir süre sonra kontrol ederek tabakta biriken suyu boşaltmanız gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus da; çiçeğe vereceğiniz su asla şebek suyu olmamalıdır. Çiçeğinize ya kullandığınız içme sularından verin ya da bu iş için yağmur suyunu kullanın.Ayrıca çiçeğinize vereceğiniz su kesinlikle oda sıcaklığında olmalıdır.Daha sıcak ya da daha soğuk su vermek çiçeğinizi etkileyecektir.

Kaktüslerin gelişimi açısından önemli bir diğer nokta da hava almalarıdır. Kaktüsler havasız ortamları sevmezler.Mutlaka belirli aralıklarla hava almaları sağlanmalıdır.Yalnız kaktüse hava aldırırken hiçbir şeklide direkt olarak rüzgar ile temas ettirilmemelidir. Diğer bitkilerde olduğu gibi direkt alınan rüzgar kaktüsün gelişimini olumsuz yönde etkileyecektir. Bunun yerine dolaylı yollardan hava alabileceği bir ortam çiçeğimize daha iyi gelecektir.

%5 Indirim Kodu : YUZDEBES
WhatsApp'tan Yazın